Top 7 trucuri pentru vacanțe relaxante cu copiii

Vacanța împreună cu toată familia îți călește aptitudinile de parenting. Da – sunt vacanțele în care nu apuci să stai locului mai deloc, care te epuizează, dar dacă înveți câteva trucuri, acestea devin adevărate amintiri frumoase ale întregii familii.

Ai curaj pentru o vacanță cu toată familia? Știi la ce să te aștepți? Citește ce trucuri te ajută să te relaxezi alături de cei dragi.

  • Pregătește activități distractive pe durata călătoriei. Copii se plictisesc în drum. Asigură-te că ai cu tine reviste cu desene de colorat, cărți interesante pentru ei, jucării mici sau chiar un iPad sau spartphone cu jocuri. Toate astea vor ține copiii ocupați pe parcursul călătoriei și aceasta va decurge mai liniștit, atât pentru copii, cât și pentru părinți.
  • Timp extra din belșug. Fii sigur că ajungi mult mai devreme la aeroport. Crede-ne, cel mai bine e să îți rezervi un extra 30 minute pentru orice eventualitate. Fiți siguri că lăsați timp între activitățile planificate – vizite la muzeu, rezervații. Ai planificat ora pentru întreaga rezervație, dar copii stau 40 minute să admire o cascadă sau un animăluț. Uneori, pur și simplu simt nevoia de odihnă.
  • Locația. Vacanțele cu diversitate de activități și cazarea în locații cu activități în imediata apropiere, dacă sunt obosiți pentru plimbări sunt bine de bifat. Acum majoritatea hotelurilor, pe lângă meniurile speciale pentru copii, au și o mulțime de distracții pentru copii – călătorii sau sporturi.
  • Alimentație. Gustări – oriunde, oricând. Mere feliate, biscuiți, nuci – orice oferi copiilor de obicei va fi potrivit și acum. Fii atent la alimentele consumate în destinațiile exotice. E bine să ocupi aceeași masă la restaurant ca să poți comunica chelnerului despre alergii / intoleranțe alimentare.
  • Bagajele. Fă bagajul cu lucruri strict necesare. Mai puțin bagaj – mai puțin de cărat, pe lângă un copil obosit în brațe. Ai prins ideea, da? Dacă călătorești cu un bebeluș, asigură cantitatea necesară de scutece, hăinuțe și șervețele. Lasă copiii să-și ducă singuri bagajul, fie doar o jucărie și câteva hăinuțe. E distractiv pentru ei. Trusa medicală de urgență e vitală – mai ales dacă și-a zgâriat genunchiul și se tratează cu plasturele cu dinozaur verde.
  • Atenție mereu la copil. Fii în orice moment sigur de unde se află copilul tău, indiferent de ce faci. Folosește dispozitive de urmărire, cum ar fi ceasuri pentru copii, care avertizează părintele direct pe telefon dacă copilul se îndepărtează la o oarecare distanță.
  • Planificarea vacanței las-o în grija copiilor. Explică copiilor în ce constă vacanța și ascultă atent ce vor – plimbări, plajă sau înot. Astfel îți planifici rapid vacanța, iar copii se vor simți confortabil, că doar au ales și ei. Poate n-o să-ți vină să crezi, dar înainte de vacanță, dacă ascultă părinții de copii, în vacanță e invers.

Lasă copilul să învețe și să experimenteze lucruri noi.

De restul are grijă Nika Tur. Îți garantăm copii fericiți și vacanțe fără agitație!